Fotelje- da li je svejedno koji model birate ili ipak ima neka caka?

naslovna za blog

Ako se ovih dana nalazite pred dilemom koju-fotelju-odabrati, onda verujemo da će ovaj tekst biti koristan jer ćemo se u ovom blogu potruditi da vam, savetima, pomognemo u izboru savršene fotelje! Praktičnost u odabiru najfunkcionalnijih kombinacija kada je nameštaj u pitanju i dosadašnje višegodišnje iskustvo u radu, daje nam mogućnost da iznesemo par smernica za koje smatramo da bi svima vama bile od koristi ukoliko razmatrate ideju da svoj dom ulepšate sa jednom ili više fotelja.

Za početak, razmislite o sledećem:

Namena fotelje

Kako biste bar malo olakšali svoju neodlučnost pri kupovini, pođite od davanja odgovora na pitanje- Koja će biti namena nove fotelje? Da li želite da sa njom kreirate svoj kutak za uživanje kome ćete se svakodnevno vraćati ili želite da postojećem enterijeru dodate još malo više lepote? Da li se od fotelje očekuje da bude funkcionalna, da se razvlači u ležaj i posluži kada se pojave iznenadni gosti ili već sada znate da ćete je koristiti tek s’ vremena na vreme? Korisno je da definišete namenu pre kupovine, kako biste lakše znali koji modeli fotelja su više, a koji manje odgovarajući za vaše potrebe.

Mesto gde će fotelja da stoji

Kada ste definisali namenu, sledi pitanje gde ćete postaviti fotelju. Ako vam ovo pitanje na prvi pogled deluje suvišno i nevažno- nemojte brzati. U zavisnosti od mesta gde planirate da postavite fotelju, to bi moglo da utiče na odabir materijala od kojeg je fotelja izrađena. Kako to?! Ako je mesto, recimo kraj prozora, sa sunčane strane i ako se baš tu sunčevi zraci najviše zadržavaju tokom dana, onda računajte na to da će fotelja od tamnijeg tekstila vremenom da izbledi od sunca. U tom slučaju, svetliji materijali bi bili bolja opcija, zar ne?

Boja fotelje

Nadovezaćemo se na već pomenuto i vodićemo računa o suncu, ali nećemo zaboraviti i to da su fotelje od svetlih materijala upravo i podložnije vidljivim flekama do kojih nehotice može doći. Dijapazon boja koji na prvi pogled “skriva” nečistoću kreće se od sivkastih tonova, pa sve do tamnih. Imajte na umu i dominantnu boju u svom enterijeru, kako biste baš svaki element u njemu lepo uklopili. Ako su eneterijeri vaših dnevnih soba u neutralnim tonovima, a želite  da u jednom kutku kreirati mali raj za uživanje u čitanju i kafi, onda možete upečatljivijim tonovima vizuelno da istaknete taj deo u prostoriji. Ako volite boje, igrajte se sa njima, razbijte monotoniju u enterijeru i uživajte u omiljenoj knjizi!

Model fotelje

Sa naslonom za ruke ili bez? Sa visoki ili niskim naslonom za leđa? Velika fotelja ili ipak neki manji model? Pitanja, pitanja, pitanja… Za maksimalnu udobnost koja izaziva onaj osećaj da ne želite da  ustanete, savetujemo fotelje koje su nešto većeg gabarita i koje imaju veliki naslon za leđa i obavezno, naslon i za ruke. To je model fotelje koju obično postavite na jedno mesto sa kog je retko kada pomerate, jer veće fotelje je malo teže i pomeriti, i u kojoj se provodi najveći deo slobodnog vremena. Takve fotelje su toliko udobne da ćete steći naviku da u njima ponekad i odspavate 😊

Baš jedan takav model je fotelja Aleksandar.

Dizajn vanvremenske klasike i udobnost koja se ne može opisati.

VIŠE INFORMACIJA O MODELU POTRAŽITE NA LINKU

Veličina fotelje

Za sve ljubitelje retro dizajna, ovaj model komode koji predstavljamo biće odličan izbor, zahvaljujući funkcionalnosti i estetskom momentu koji je izuzetno naglašen. Izrada od univera debljine 18mm u dekoru Polarni Bor sa frontovima i dekorativnom pokrivnom pločom od medijapana presvučenog mat folijom u boji slonove kosti, predstavljaju ključne detalje kada je kvalitet izrade u pitanju.  Skriveni klizači sa usporivačima i soft-close šarke su detalji koji će svakodnevno korišćenje da učine nečujnim.

U skladu sa prostorom za koji kupujete fotelju, veličina je itekako bitna. Veličina fotelje može da se dovede u direktnu vezu i sa namenom fotelje, te ukoliko želite fotelju u formi pomoćnog ležaja, onda će vaše potrebe zadovoljiti oni modeli koji se razvlače i lako transformišu u udoban ležaj. Ovakvi modeli su vrlo praktični, i pored funkcionalnosti koju im niko ne može osporiti, poseduju i lep izgled.

Model  fotelje na razvlačenje Quatro

VIŠE INFORMACIJA O MODELU POTRAŽITE NA LINKU

A ukoliko pak, želite primarno da naglasite lepotu svog prostora odabirom ekskluzivnih fotelja koje će se lepo uklopiti u postavku enerijera vašeg doma-birajte provero dobru klasiku koja nikada ne bledi!

Hrom, elegantan dizajn i tkanina u prelepim bojama su sve što vam treba.

Modeli iz kolekcije Gold life uneće sofisticiranu eleganciju u svaki prostor.

DETALJE I CENU POTRAŽITE NA LINKU

Kvalitet fotelje

Iako ga navodimo na kraju, kvalitet fotelje je ipak najbitniji. Ukoliko planirate da deo svog kućnog budžeta investirate u kupovinu nameštaja-budite sigurni da će izabrani modeli da traju dugo godina. Naša preporuka je da birate sigurnije varijante i poverenje poklonite domaćim proizvođačima iza čijeg imena stoje višedecenijsko poslovanje, kao garancija kvaliteta.

U salonu Arti divani, u Beogradu, imate priliku da kupite nameštaj renomiranih domaćih proizvođača, koji će svakome domu dati još veću funkcionalnost i proveren kvalitet!

Posetite nas na adresi Jovanke Radaković 80b, svakog radnog dana od 09h do 20h i subotom od 09h do 15h.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Navigacija